2007. december 3., hétfő

Lilli Tündér torta és Pegazus torta

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg liszt
20 dkg porcukor
sütőpor
2,5 dl tejföl
1 tojás


Csokikrém:

3 dl tej
1
csomag csokoládés pudingpor
4
evőkanál cukor
10
dkg étcsokoládé
10-15 dkg vaj

Díszítés:

50 dkg Odense marcipán
folyékony ételfesték
cukorgyöngy
színes cukormáz
Smarties színes golyócskák




A tésztához a hozzávalókat egy mixerrel összekeverjük, majd kivajazott köralakú tortaformába öntjük, közepes hőmérsékleten megsütjük. Ha kihűlt, két részre vágjuk, megtöltjük a csokoládékrémmel, a tetejét és az oldalát is bekenjük krémmel. Hűtőbe vagy ha kevés az időnk mélyhűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy kemény legyen a krém, így könnyebb lesz a marcipán réteget rátenni. A csokoládékrém készítése: 3 dl tejben + cukor megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk hűlni. Az étcsokoládét kevés vízben óvatosan felolvasztjuk, ügyelve, nehogy odaégjen, mert keserű lesz. Ezt is hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, a megolvadt étcsokoládéba 10-15 dkg vajat teszünk, habosra keverjük, majd hozzáadjuk az ugyancsak kihűlt csokoládé pudingot. Simára keverjük. Nagyon finom krém lesz ebből, nem túl vajas és nem túl édes. A díszítésnél sütőpapíron dolgozunk (de ha van márványlapunk, az a tökéletes :-) ), a marcipánt sütőpapírral fedjük és úgy nyújtjuk. Ld.:Barbie torta ! Ezek a torták végülis nem a kész "műalkotások", idő hiányában csak ennyi valósult meg. Az eredeti terv az volt, hogy Lilli Tündérnek lesz egy kastélya is és virágos kertje, körbe kis koronákkal. A pegazust pedig pillangók és csillagok kísérték volna...:-)

Nincsenek megjegyzések: